Timp de preparare:
50 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente: 

(pentru 4 persoane):

    50g unt 100g cascaval, 150g.faina 1 lingurita praf de copt sare 40ml. lapte 75g branza 1 galbenus faina pentru planseta unt sau margarina pentru uns forma de tort 500 g varza de Bruxelles 2 cepe mici 40 g rosii(din conserva sau proaspete) 3 ramurele de cimbrisor 50 g slanina afumata piper proaspat macinat 2 oua 300 g smantana



Mod de preparare:


2.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 28 cm.
Planseta se infaineaza si se intinde aluatul, care se pune in forma de tort.Se impunge aluatul cu o furculita si se coace 10 minute.

3.Varzutele de Bruxelles se spala in mai multe ape, apoi se fierbe in apa sarata 5 minute.Se scot si se lasa la scurs.Apoi , se taie in doua.Se curata ceapa si se taie cubulete.Se curata de pielite rosiile si se taie cubulete.
Cimbrisorul se spala si se aleg frunzele.

4.Slanina taiata cubulete se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca, fara grasime, apoi se scoate.In untura rezultata punem varzutele , ceapa, rosiile si cimbrisorul tocat.Le calim impreuna.Saram si piperam.
Scoatem aluatul din cuptor, punem peste legumele, sare, piper.Ouale se amesteca bine cu smantana, sare si piper si se pun peste legume.
Presaram restul de cascaval ras si dam la cuptor cca.15 minute .Servim un vin alb sec cu acest preparat. 

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Tu cum pregatesti varza? Da click aici si trimite reteta ta!

Va recomandam si retetele:

Supa crema de sparanghel

Somon afumat

Salata de homari