Dificultate:
redusa

Ingrediente: 

este recomandat pãstrãvul,dar la fel de bine poate fi flolsit ºi ºalãul, crapul sau carasul,susan, lãmaie, sare, piper alb

Mod de preparare:


Peºtele - curãþat de solzi, se spalã bine in apã rece, se lasã la scurs, dupã care se tãvãleºte bine in susan; dacã peºtele este prea mare, se poate secþiona in lungul sãu ºi tãiat dupã placul ºi pofta stomacului fiecãruia ; la pãstrãv ºi la carasul-crapul de dimensiunu reduse se poate lãsa ºi capul peºtelui . 
Se pune la prãjit in ulei bine incãlzit in prealabil (pentru a nu permite absorbirea uleiului in exces), se scoate bine rumenit pe un platou asezonat cu frunze de salatã verde, fire de pãtrunjel proaspãt,legume fierte asortate, se agaugã sare, piper alb ºi zeamã de lãmaie dupã gust ºi - obligatoriu - o sticlã de vin Sauvignon Blanc de Jidvei bine frapat. 
Este un preparat delicios !

O reteta propusa de: Boþocan Adrian (adibozzocelcumplit)