Timp de preparare:
50 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
1 kg. cotlete de caprioara, tinute in bait timp de o noapte, 2 dl. supa, 20g.amestec de condimente pentru vanat, sare
Pentru sos:200g. ciuperci(proaspete sau conservate),20g.unt, 2 linguri amidon alimentar, 4 linguri ulei;
Mod de preparare:
1.Carnea de caprioara se dezoseaza.Oasele se spala si se pun la fiert.
2.Carnea se condimenteaza cu condimentele pentru vanat, se presara sare si se frige in ulei fierbinte.Se pune apoi intr-o tava cu uleiul in care am fript carnea si se continua frigerea la cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.O intoarcem carnea cel putin o data.
3.In uleiul ramas, la care mai adaugam untul , se calesc ciupercile.Se sareaza , se adauga supa de oasesi amidonul alimentar , amestecat in prealabil cu putina apa rece.Se amesteca bine.
4.Pe un platou , se aseaza sosul de ciuperci, peste carnea taiata felii si ornam cu patrunjel verde .Servim alaturi un vin rosu sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Friptura de caprioara cu sos de ciuperci
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- carne de caprioara
- condimente pentru vanat
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor