Timp de preparare:
40-45 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:
250 grame fãinã, patru ouã, un praf de copt, 100 ml. vin alb (eu recomand Sauvignon blanc de Jidvei),100 ml. ulei, 100 grame mãsline verzi(neapãrat verzi ºi fãrã samburi),100 grame caºcaval, 100 grame kaizer sau altã carne semipreparatã, 200 ml. coniac(eu recomand coniacul Jidvei) sau palincã de 54 de grade ºi o sticlã de vin roºu de calitate, dulce sau demidulce .


Mod de preparare:

Se bat foarte bine ouãle intregi,neseparate, se adaugã fãina, praful de copt stins in lapte sau zeamã de lãmaie(poate fi ºi apã, la nevoie), uleiul ºi vinul, panã la omogenizare completã,se adaugã caºcavalul,mãslinele ºi kaizerul tãiate in prealabil in cubuleþe de aproximativ 1 cmc ºi se amestecã din nou panã la omogenizare completã.Toate aceste operaþii se pot face intr-un vas emailat saui chiar un bol de plastic .
Dupã omogenizare, se rãstoarnã conþinutul intr-o tavã tapetatã in prealabil cu ulei ºi fãinã, fundul tãvii ºi pereþii imbrãcaþi in folie se staniol,pentru a evita lipirea ºi se dã la cuptoruº incãns moderat .Panã se coace preparatul, se stã de vorbã cu coniacul, dupã aproximativ trei sferturi de orã se scoate tava din cuptor, se rãstoarnã preparatul pe un platou ºi se poate consuma fie fierbinte, fie rece, stropit bine cu vinul roºu la sfarºit
Menþionez cã am aflat aceastã reþetã dela TV-actriþa Monica Ghiuþã,am reuºit-o de fiecare datã !!!
Iatã o masã de searã excelentã !
POFTÃ BUNÃ !

O reteta propusa de: Boþocan Adrian (adibozzocelcumplit)

Stii o reteta delicioasa? Da click aici si trimite-o.