Piftie 1
Interventii valoroase in prepararea piftiei.
Timp de preparare:
5 - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
usturoi
sare
sfecla rosie
boabe de piper
mustar
Mod de preparare:
Absolut obligatoriu,dupa reincalzirea de a doua zi,din zeama curatata de grasime scoti o cana si o fierbi cu felii de sfecla rosie.Se obtine un colorant natural.Zeama mare reincalzita se amesteca cu mujdeiul bine topit in sare si SE VANTURA in doua vase mari cu o oala mai mica pana cand zeama se albeste si spumeaza.
Ultima vanturare se pune sita pentru a scoate usturoiul ce si-a lasat mirosul...Se scot paharele de plastic incolore si se toarna doua ,trei linguri de zeama colorata si amestecata cu cea spumata.Se lasa sa se inchege dupa care se toarna zeama incolora apoi un strat subtire de mustar...La servire se rastoarna paharul cu piftie inchegata si rece,dupa ce deslipesti de pe margin cu un cutit...Colorarea de zeama se poate face si cu coloranti alimentari.
Poti obtine in pahar mai multe straturi colorate diferit,depinde de imaginatie...
O reteta propusa de: Flortescu Vasile (florescu_vasile2001)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad