O alta reteta delicioasa de sarmalute.
Timp de preparare:
90 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

-1 kg carne tocata de vita si porc (pentru cei care nu tin regim, carea de porc un pic mai grasa da un gust grozav!...);
-4-5 cepe mari;
-0 canita cu orez (de 100 ml);
-un ou;
-o legatura patrunjel verde tocat;
-3-4 linguri bulion;
- putina afumatura pentru gust;
-varza murata;
- cimbru;
-piper negru;
-sare.
Atentie: nu se pun alte legume, de genul morcov, ardei gras, telina, etc!

Mod de preparare

Se prajeste ceapa tocata (cu cat se pune mai multa ceapa prajita , cu atat ies mai gustoase sarmalele)in ulei (amestecat cu apa pentru o reteta dietetica).

Orezul se umfla in prealabil, punandu-se la fiert pentru aproximativ 15`.
Se amesteca astfel carnea tocata cu orezul umflat, ceapa undita, un ou, patrunjelul tocat, sare, piper si bulion dupa gust. Atunci cand se fac sarmale cu varza murata, se pune mai putin bulion. In caz contrar,se pune mai mult bulion(5-6 linguri) si se acresc sarmalele cu bors amestecat cu bulion.
Varza daca este prea acra si sarata se tine in prealabil in apa rece care se schimba de mai multe ori pana are un gust acru acceptabil.
Se pregatesc frunzele pentru sarmale, taindu-le de dimensiuni potrivite si de nervuri.
Se toaca nervurile si miezul si se pun pe fundul cratitei. Se presara putin cimbru si se pun cateva bucati de afumatura.

Se pregatesc sarmalele astfel:

Se ia o frunza de varza si mai intai se strange putin in mana pentru ca sa curga apa , dupa care se intinde pe suprafata palmei si se pune o lingura de compozitie(dupa cum prefera fiecare marimea sarmalutelor).Se infasoara sarmalutele ca un sul, bagandu-se capetele la urma.
Se asaza sarmalutele in vasul pregatit, avad grija sa mai adaugam cate pitin cimbru si afumatura. La final se acopera cratita cu frunze intregi si se pune la fiert prin adaugare de la inceput de apa clocotita(oul si carnea vor coagula ceea ce nu va permite ca sarmalutele sa se desfaca la fiert.
Se pot fierbe pe foc mis sau in cuptor, adaugandu-se cate un pic de apa fiarta, daca este necesar.
Scuzati amanuntele, insa ma enerveaza sa vad retete de sarmale cu varza murata si in care se recomanda la urma sa se mai acreasca si cu bors sau ca se pune apa si apoi se pun la fiert sarmale.

Sunt excelente!

Va doresc pofta buna!


O reteta propusa de: Lucica Matei (mateilucia)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri