Friptura de porc pentru Craciun
Este un preparat specific Craciunului preparata din porc proaspat taiat de Ignat.
Timp de preparare:
40-45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 2 kg carne porc(de preferat muschi sau pulpa);
- 4-5 linguri ulei:
- 1 capatana de usturoi;
- 1/2 pahar de vin rosu sec:
- 4-5 cartofi(de marime medie);
- 2 lingurite de "secretul gustului";
- 1 lingurita praf de piper alb:
- patrunjel proapat(pentru ornat)
Mod de preparare:
- se spala carnea foarte bine,se feliaza cu cutitul in felii cam de 2 degete.
- se unge tava cu 3 linguri de ulei,se aseaza carnea in tava si se unge cu restul uleiului,dupa care se presara condimentele(piperul alb si "secretul gustului";
- usturoiul se curata si se dau pe raza toate mica cam 4-5 catei iar rezultatul se dizolva in 1 lungura de apa si se presara peste carne;
- se introduce tava in cuptor si se lasa la foc mic cam 15 minute dupa care se mareste focul: din cand in cand se ia sos cu lingura si se pune peste carne;
- cand friptura este rumena, se ia vinul si se pune in tava,se mai lasa 5 minute si se stinge focul.
Separat cartofii sunt fierti si curatati.
ACUM INCHIPUITI-VA :
- un platou lung, in centru carnea feliata si rumenita,pe lateral jumatati de cartori fierti aburind,sosul pus cu lingura peste carne si cartofi,iar ornamentul se face cu patrunjel verde.
POFTA MARE si LA MULTI ANI
O reteta propusa de: Argentina Manu (manu_argentina2000)
Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE !
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad