Un chec simplu de pregatit si perfect pentru ziua de Craciun.

Ingrediente  


    ½ kg de faina 40 g drojdie 50 g caise uscate taiate marunt 100 g zahar 1/8 litri de lapte 2 oua 100 g cocos razuit 150 g unt 50 g alune taiate marunt 100 g martipan 100 g fulgi de cocos prajiti 50 g fulgi de cocos 100 ml smantana pentru frisca 100 g unt lichid

 

Mod de preparare

Faina se pune intr-un castron . Drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar si o lingura de lapte. Se face loc in mijlocul castronului si se toarna amestecul in castron. Se ia putina faina de pe marginea castronului si se amesteca bine. Se lasa la loc cald timp de 15 minute.

Se adauga apoi tot laptele, zaharul, ouale si cocosul si se formeaza un aluat omogen. Intregul aluat se mai lasa la cald timp de 45 de minute.

Cuptorul trebuie sa fie bine incins inainte de a baga checul.

Se formeaza o umplutura din alune, caise, martipan, fulgi de cocos si smantana.
Aluatul se intinde bine si compozitia pentru umplutura se pune pe mijloc. Aceasta se acopera prin presarea laturilor.

Tava se tapeteaza cu hartie de coptsi se tine la cuptor timp de 40 de minute.
Dupa ce este gata se da cu unt lichid si se presara si cu fulgi de cocos prajiti.

Pofta dulce!

SARBATORILE DE IARNA se apropie. Daca doresti sa afli o reteta anume da click aici si spune-ne ce reteta de sarbatori te-ar interesa. De asemenea, poti trimite chiar tu o reteta prin optiunea trimite reteta.

COMUNITATEA DELLY

Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera
comunitatea DELLY!

Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale