Timp de preparare:

2 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente: 

-un pui intreg
-1 ceapa potrivita sau mare
-1 lamaie
-margarina sau unt
-condimente (sare, piper, ierburi uscate dupa preferinta)
-folie staniol

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade. Se spala bine puiul si se aseaza intreg in tava cu pieptul in jos. Se curata ceapa si se taie solzisori (felii).Jumatate se introduce in interiorul puiului impreuna cu 2 sferturi de lamaie, jumatate se aseaza pe pui si pe langa el in tava. 
Cealalta jumatate de lamaie se stoarce bine de suc peste puiul din tava.Se taie cateva bucatele de margarina sau unt si se aseaza peste pui (cam 3-4 bucatele pe spate, 2 pe fiecare pulpa, 1 pe fiecare aripa). Se condimenteaza puiul si se acopera tava cu o folie de staniol.
Se da la cuptor cam pentru o ora.Dupa acest timp se inlatura folia de staniol si se continua coacerea pana pielita a devenit subtire si auriu-maronie. Datorita combinatiei de ceapa si lamaie se obtine un sos foarte gustos si aromat.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Scaueru Alina (alissa_alina1981)