Snickers
Cum putem pregati snickers in propria casa.
Ingrediente
blatul:
-6 albusuri
-200 gr.zahar
-250 gr.nuci macinate sau alune prajite
-5 linguri faina
-1 praf de copt
crema:
-13 linguri zahar
-200 gr.unt
-galbenusele
-200 gr.nuci sau alune
Mod de preparare
Blatul:se bat albusurile spuma, cu zaharul apoi nuca faina si praful de copt .
Compozitia se pune intr-o tava ce se coace la foc potrivit 20-30 min.
Crema:8 linguri zahar se caramelizeaza ,se adauga 200 gr.unt totul pe foc .
Separat se amesteca 6 galbenusuri cu 5 linguri zahar tos ,200 gr. nuci prajite si taiate. Se amesteca crema de galbenusuri cu cea de zahar caramelizat si se fierb la foc mic 10-15 min.
Pe blatul rece se intinde 200 gr. de ciocolata menaj alba, topita, se lasa sa se intareasca , dupa care se pune crema caramel peste care se intinde 200 gr. ciocolata menaj neagra, topita.
Ciocolata menaj se topeste intr-un vas care se pune pe baie de aburi, iar dupa ce s-a topit se adauga 2-3 linguri ulei.
Pofta buna !
O reteta propusa de Paun Speranta
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad