Este un preparat delicios, cu o dificultate medie de preparare, care va incanta cu siguranta atat adultii cat si copiii!
Ingrediente:

Tortillas(lipii mexicane,se gasesc si la noi in supermarketuri, pot fi inlocuite cu succes cu cele folosite pentru shaworma), cam 2 de persoana,piept de pui, ardei, ceapa, ciuperci proaspete (nu din conserva),1-2 avocado in functie de marime,cateva lingurite maioneza din comert,jumatate de lamaie,1-2 catei de usturoi dupa preferinte,smantana,cascaval ras,laptuca (salata verde),sare,piper,in funtie de preferinte.
Ingredientele se socotesc "dupa ochi", in general cantitatile pe care le folosesc eu ajung cam pentru patru persoane, dar totul e in functie de apetitul fiecaruia.

Mod de preparare:

Se iau 2 cepe, 2-3 ardei grasi divers colorati, cam 300-400 grame de ciuperci si 2 bucati piept de pui.cepele se taie solzisori(fasii subtiri), ardeiul fasii,ciupercile felii de grosime potrivita,iar puiul in cubulete. Se prajeste usor pieptul de pui, se adauga ceapa,dupa cateva minute ardeiul gras, cand sunt aproape gata ciupercile si se inabusesc impreuna alte cateva minute.

Se adauga sare si piper macinat dupa gust.Ingredientele nu trebuie prajite pana se usuca, ci innabusite in sucul propriu pana acesta se evapora.sosul de avocado(denumirea foarte populara este "Guacamole") se poate prepara anterior si pastra in frigider. Se folosesc 1-2 fructe de avocado in funtie de marime.

Se taie fructele pe jumatate, se arunca samburele si se scoate miezul cu o lingurita intr-un vas.Se zdrobeste cu furculita pana se obtine o pasta, se adauga 1-2 catei de usturoi pisati,cateva lingurite de maioneza(nu e obligatoriu, dar maioneza face salata mai fina), zeama de la un sfert-jumatate de lamaie, piper macinat si sare dupa gust.Se mai pot adauga, dupa preferinte:coriandru proaspat tocat(sau patrunjel), pulpa de rosii tocata marunt, ardei iute tocat, etc.

Laptuca se taie fasii subtiri. La masa se aduc lipiile separat intr-un vas(este de preferat sa se incalzeasca usor in momentul servirii, e foarte usor in cuptorul cu microunde), laptuca, cascavalul ras, smantana, sosul de avocado, amestecul de pui si legume.

Fiecare isi prepara propria tortilla, adaugand din ingredientele prezentate mai sus dupa gust.Copiii sunt incantati de acest preparat, isi pot pregati "singuri" mancarea si e mai distractiv pentru ei decat daca li se serveste totul de-a gata.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Scaueru Alina (alissa_alina1981)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri