Ingrediente

    150 g fructe confiate 5 oua 1 ½ cana de lapte 1 lingura de unt zahar vanilat ¾ cana de zahar ¼ cana de vin alb ¾ paine


Mod de pregatire


Miezul de paine se pune in lapte si se stoarce bine. Laptele se pune separat la fiert adaugand aproape tot zaharul, fara o lingura, si miezul de paine se adauga si el treptat. 

Se amesteca bine fara oprire si se tine pe foc aproximativ 15 minute. 

Dupa ce se raceste se adauga zaharul vanilat,4 galbenusuri si fructele confiate. Se adauga si 5 albusuri batute bine spuma.

Pe o tava unsa cu unt se pune intreaga compozitie si se baga la cuptor pentru 30 de minute.

Galbenusul ramas se pregateste separat pe foc cu o lingura de zahar amestecandu-se bine.Dupa ce se ingroasa se adauga si vinul alb. Se mai lasa putin pe foc si este gata.

Sosul obtinut se pune peste budinca.


Pofta buna!