Prajitura "Pitigoi"
Pentru cei care iubesc ciocolata...e raiul pe pamant
Timp de preparare:
cca 2 - ore
Dificultate:
ridicata
Ingrediente:
1.PT BLAT:
6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 1 lg cu varf cacao, esente
2.PT CREMA:250g lapte, 300g zahar, 2 oua, 3 lg faina, 200g unt, 50 g stafide, esente
3.PT GLAZURA:100 g unt, 3 lg cacao, 3 lg zahar, 2 lg lapte, nuca cocos, esente
Mod de preparare:
1.BLATUL: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se bate pana se intareste bine albusul ca la bezea.Se adauga cate un galbenus amestecand cu lingura de lemn, apoi se pune cacao cernuta; se amesteca incet, iar la urma se pune faina si iar se amesteca incet.
Tava de la aragaz se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina(sau se pune o foaie speciala)si se pune compozitia la foc potrivit;cuptorul este bine incalzit in prealabil.
2.CREMA:Se amesteca totul, mai putin untul, si se pune pe baie de aburi; se amesteca tot timpul pana se ingroasa bine, apoi se da la racit. Se freaca bine untul si se incorporeaza in crema de mai sus.Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit se adauga crema, pe toate suprafata lui, apoi se aduga glazura.
3.GLAZURA:se amesteca bine untul cu cacao, zahar si lapte.Se pune la topit pe baie de aburi si asa fierbinte se toarna peste crema pe toata suprafata. Deasupra se presara nuca de cocos.Se taie a doua zi cu cutitul trecut prin apa fierbinte(asta pt cine are rabdare pana doua zi cand se taie fara sa se rupa...dar se poate manca si in aceeasi zi).
POFTA MARE!!!
O reteta propusa de: Ursu Iuliana (iuliana_ursu)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad