Pasteta de pasare
O reteta delicioasa.
Ingrediente:
125 g faina
1 vf cutit sare
1 ou
200 ml lapte
80 ml apa
2 lg de margarina sau grasime
250 de grame pipt de pui(sau curcan)
250 de carnati picanti
Mod de preparare:
Faina si sarea se amesteca se face o groapa in mijoc si se pune oul batut.Se adauga treptat jumatate din lapte si se amesteca cu o lingura de lemn. Se face o pasta omogena dupa care se adauga si cealalta jumatate de lapte si apa. Se amesteca din nou pana se obtine o pasta omogena dupa care aluatul se lasa o ora se se odihneasca la frigider.
Cele 2 lg de margarina se pun intr-o forma de cuptor(iena) apoi se pune si pieptul de pui taiat bucati mai marisoare precum si carnatul picant tot taiat bucati marisoare dupa care se lasa 5 min in cuptor( incalzit in prealabil 220 Grade)sa se rumeneasca putin.
Dupa 5 min se scoate forma din cuptor si se adauga aluatul. Atentie ca forma de cuptor sa fie suficient de inalta ca aluatul sa se poata dubla.
Se lasa pe urma in cuptor cca 35 min pana aluatul capata o culoare aurie si si-a dublat volumul. !!!!!!Atentie cuptorul in timpul coaceri nu se deschide in primele 30 minute! Se serveste cald alaturi de o salata sau orice vreti voi.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Lacramioara Paula (paulacopos)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad