Paste cu vinete
O reteta de paste cu vinete. Simpla si gustoasa.
Ingrediente:
- spaghete sau alte paste
- 3-4 catei de usturoi
- 2 ardei grasi
- o vanata mica
- o cutie de rosii in bulion sau 3-4 rosii
- 2-3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
- se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline 1-2 minute,
- se adauga ardeii taiati feliute cam de 4 cm lungine - 1 cm latime, vanata taiata cubulete mici si apoi rosiile, maruntite
- se calesc pana se inmoaie
- in timp ce se pregateste sosul, se fierb pastele "al dente"
- se scurg pastele de apa si se amesteca cu sosul
- daca vrei, presara si niste busuioc taiat marunt.
- daca vrei si daca ai, poti sa presari si niste parmezan ras.
Pentru retete de acest tip (cu paste cu usturoi si alte adaosuri), am plantat seminte de busuioc intr-o jardiniera, sa am tot timpul.
In hipermarketuri gasesti parmezan Gran Padana cu ~ 19 lei bucata de 250g.
E mai bine sa razi tu bucata intreaga decat sa iei parmezan gata ras.
Timp de preparare - 20 min.
Pofta buna!
O reteta propusa de Lupu Gabriela (gabriela.lupu)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad