Gogosari marinati
Sa vedem cum putem pregati gogosari marinati.
Ingrediente
- 3,5 kg gogosari
- 150 ml ulei
- 1 kg otet alimentar
- 150 gr.zahar
- 5 linguri miere
- 3 linguri sare de bucatarie
- 2-3 linguriþe de piper boabe
- foi de dafin (2-3 de borcan de 450gr.)
- 2-3 radacini de hrean
Mod de preparare
Sespala 10-11 borcane de 450 gr cu capac care se infileteaza si se lasa la uscat. Se taie gogosari, spalati, in sferturi,
Din ingredientele mai sus enumerate se face o compozitie care se va pune la foc potrivit, la fiert. In el se adauga treptat gogosari feliati, se tin 2-3 minute in solutie, se scot cu paleta si se lasa intr-un vas, asa se procedeaza cu intreaga cantitate de gogosari. Se aseaza apoi in borcane, se toarna peste ele solutia de otet, nu inainte de a aseza in fiecare borcan rodele de hrean, foile de dafin impartindu-se in mod egal.
Peste gogosari se va repariza solutia , inca fierbinte apoi se vor infileta borcanele si se vor aseza pe raftul din camara, la loc rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de Magdalena Oprescu
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad