Pasta se pastreaza in camara, este foarte gustoasa, se poate folosi la ciorbe, supe, sarmale, chiftelute, sosuri. Astfel conservata rezista chiar si 3 ani fara sa se altereze.
Ingrediente
3 kg gogosari
| 2 kg ardei capia
| 3 linguri sare neiodata pt muraturi
| 1/4 lingurita salicilat(se gaseste in comert,la plic)
Cand cumparati ardeii si gogosarii, alegeti-i pe cei bine copti, astfel pasta va fi mult mai buna si va avea o culoare rosie, frumoasa.
Mod de preparare
Gogosarii si ardeii capia se spala,se curata de cotoare si se dau prin masina de tocat carne( este mult mai usor prin robot folosind vasul cu cutitul mare). Pasta obtinuta se pune la fiert, impreuna cu sarea,la foc potrivit.S e amesteca usor, din cand in cand. Dupa ce a scazut cam 1 cm se adauga salicilatul,se mai amesteca odata si se stinge focul.Imediat,fierbinte,cu grija sa nu va opariti si folosind un polonic mic se toarna in borcane, se infileteaza capacele si se aseaza in paturi, la loc cald, pana a doua zi(exact ca si bulionul de rosii).
Pasta se pastreaza in camara, este foarte gustoasa, se poate folosi la ciorbe, supe, sarmale, chiftelute, sosuri. Astfel conservata rezista chiar si 3 ani fara sa se altereze.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Bodeanu Rodica
Va recomandam si alte retete pe baza de gogosari:
Salata de gogosari
Sos de gogosari
Gogosari murati
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|