Ingrediente

    3 kg gogosari 2 kg ardei capia 3 linguri sare neiodata pt muraturi 1/4 lingurita salicilat(se gaseste in comert,la plic)


Cand cumparati ardeii si gogosarii, alegeti-i pe cei bine copti, astfel pasta va fi mult mai buna si va avea o culoare rosie, frumoasa.


Mod de preparare

Gogosarii si ardeii capia se spala,se curata de cotoare si se dau prin masina de tocat carne( este mult mai usor prin robot folosind vasul cu cutitul mare). Pasta obtinuta se pune la fiert, impreuna cu sarea,la foc potrivit.S e amesteca usor, din cand in cand. Dupa ce a scazut cam 1 cm se adauga salicilatul,se mai amesteca odata si se stinge focul.Imediat,fierbinte,cu grija sa nu va opariti si folosind un polonic mic se toarna in borcane, se infileteaza capacele si se aseaza in paturi, la loc cald, pana a doua zi(exact ca si bulionul de rosii).
Pasta se pastreaza in camara, este foarte gustoasa, se poate folosi la ciorbe, supe, sarmale, chiftelute, sosuri. Astfel conservata rezista chiar si 3 ani fara sa se altereze.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Bodeanu Rodica

Va recomandam si alte retete pe baza de gogosari:
Salata de gogosari
Sos de gogosari
Gogosari murati