Tort tanti Nina
Un tort extraordinar care va impresiona pe oricine.
Ingrediente
blatul:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri nuca macinata
- 4 linguri cacao
- 2 linguri faina
Se separa ouale, se bat albusurile spuma, se aduga zaharul, se bate albusul pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile. Separat se amesteca haina cu nucile si cu cacaua si se incorporeaza usor in prima compozitie. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina si se da la cuptor, la foc potrivit.
Siropul: Se ard 250 gr.zahar, se adauga 1/2 l apa,se fierbe pana se topeste zaharul ars.
Cand blatul s-a copt (consistenta lui nu este cea a unui blat obisnuit- contine o cantitate mica de faina) un indiciu ca e copt- acela ca incepe sa se desprinda de pe peretii formei. Deci, cand blatul s-a scos din cuptor se toarna peste el (fiebinte fiind). Siropul fiert (blat fierbinte,sirop fierbinte) pana il absoarbe in intregime. Dupa ce se raceste, se scoate din forma.
Crema: 300 gr unt frecat spuma cu 300 gr.hahar pudra, cu 4 linguri cacao, 3 galbenusuri , zahar vanilat.
Blatul nu se taie, se imbraca practic cu crema.
Deasupra, dupa preferinte, se imbraca cu frisca sau cu nuca pralina.
P.S.: In sirop se poate pune un pic de cognac sau de rom.
Este un tort excelent!
Pofta buna!
O reteta propsua de: Mihailescu Mariana
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad