Ingrediente prajitura cu branza de vaci
Pentru aluat prajitura cu branza de vaci
1 ou
| 50g margarina sau o lingura untura
| 1 praf de copt stins cu zeama de la o lamaie
| 150g zahar
| 200-250 g faina
Pentru umplutura prajitura cu branza de vaci
500g branza de vaci
| 2 pliculete zahar vanilat
| 4 galbenusuri
| 150g zahar
| 1 budinca vanilie
| 400-500 ml lapte
| 100g stafide (se poate si fara )
| Albusul se foloseste ca si glazura
Mod de preparare prajitura cu branza de vaci
Aluatul prajitura cu branza de vaci : se incorporeaza margarina (sau untura)in faina,se adauga zaharul,oul praful de copt si daca e necesar putin lapte. Se imbraca tava in hartie pentru copt,se indinde o foaie din aluat incat sa cuprinda si marginile tavii.
Umplutura prajitura cu branza de vaci: se freaca cele 4 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga budinca de vanilie, branza de vaci si la sfarsit laptele.
Compozitia obtinuta se toarna in tava deja "tapetata" cu aluatul si se da la foc potrivit aproximativ 40-45 min. Se bat albusurile spuma, se adauga 150 g zahar si se toarna peste prajitura (dupa cele 40.min de coacere) si se da inapoi la cuptor inca 10 min. la foc mic sa se "usuce" albusul.
Prajitura cu branza de vaci si stafide este foarte delicioasa !
Pofta buna !
O reteta propusa de : Mirela Elena
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |