Ingrediente

    carne tocata mixta(vita,porc) orez morcov, telina radacina, patrunjel radacina, ceapa oua verdeata cimbru piper sare


Mod de preparare 

Legumele: ceapa, morcov, patrunjel, radacina, telina radacina,se curata, se taie in bucati potrivit de mari si se calesc in ulei(prin calire pierd din apa si capata un gust dulceag mai pregnant)
Apoi se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu carnea tocata,ouale,orezul si condimentele dupa gust.
In compozitie se mai poate adauga la alegere putin bulion. Dupa omogenizare se umplu ardeii spalati si cu semintele scoase. Fiecare ardei umplut va fi acoperit cu o felie de rosie
si asezat in cratita.
Dupa ce s-a umplut cratita cu ardei se toarna peste ei apa clocotita in prealabil,ca sa fiarba mai repede si sa nu se desfaca (in apa se poate adauga sos de rosii ,rosii taiate si delicat)
Se fierbe la foc mic sau la cuptor.
Se servesc cu smantana.

Pofta buna!

O reteta propusa de:  Petrescu Mihaela