Ingrediente

    carne afumata(de care preferi), radacinoase morcov ceapa,rosii din sos de bulion sau simple rosii fasole boabe tarhon din otet sau proaspat cimbru o foaie mica de dafin sare otet

Mod de preparare 

Fasolea inmuiata de seara se spala din nou foarte bine,se pune la fiert sa dea doua clocote in fiert,apoi se schimba de doua ori cu apa f fierbinte. In a treia apa schimbata se pune o lingurita sa fiarba repede daca te grabesti,se lasa sa fiarba pe jumatate apoi se calesc daca iti place ceapa impreuna cu morcovul se adauda daca iti place o lingurita de bulion si se amesteca cu nitica zeama de la fasolo sa se desfaca.Se adauga la zeama de ciorbita si se mai fierbe nitel.S
e adauga apoi radacinoasele care le preferi(pastarnac,telina,patrunjel...).Se lasa sa fiarba foarte bine.se pune spre final,foaia de dafin sa-i dea putina savoare,putin cimbru maruntit sau o crenguta spalata bine.
Se pune sare la sfarsit, se adauga otet dupa gust si daca iti place poti face un rantas din o lingurita de faina calita usor in ulei.
Se subtiaza cu ciorba si se adauga clocotind inca o data zeama.se adauga tarhonul cand ai stins ciorba.Garantez ca este delicioasa.
Asta am invatat-o in ardeal si este cea mai minunata ciorba de fasole.
Cantitatile se pun in functie de ceea ce ai in casa.

Pofta buna!

O reteta propusa de:  Barna Georgeta