Ingrediente
Mod de preparare
Fasolea inmuiata de seara se spala din nou foarte bine,se pune la fiert sa dea doua clocote in fiert,apoi se schimba de doua ori cu apa f fierbinte. In a treia apa schimbata se pune o lingurita sa fiarba repede daca te grabesti,se lasa sa fiarba pe jumatate apoi se calesc daca iti place ceapa impreuna cu morcovul se adauda daca iti place o lingurita de bulion si se amesteca cu nitica zeama de la fasolo sa se desfaca.Se adauga la zeama de ciorbita si se mai fierbe nitel.S
e adauga apoi radacinoasele care le preferi(pastarnac,telina,patrunjel...).Se lasa sa fiarba foarte bine.se pune spre final,foaia de dafin sa-i dea putina savoare,putin cimbru maruntit sau o crenguta spalata bine.
Se pune sare la sfarsit, se adauga otet dupa gust si daca iti place poti face un rantas din o lingurita de faina calita usor in ulei.
Se subtiaza cu ciorba si se adauga clocotind inca o data zeama.se adauga tarhonul cand ai stins ciorba.Garantez ca este delicioasa.
Asta am invatat-o in ardeal si este cea mai minunata ciorba de fasole.
Cantitatile se pun in functie de ceea ce ai in casa.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Barna Georgeta