Dulce, delicios de dulce. Ce poate fi mai bun dimineata decat o felie de paine cu unt si dulceata aromata? Doar asa poti spune cu adevarat ca iti incepi ziua intr-un mod delicios.
Ce poate fi mai bun dimineata decat o felie de paine cu unt si dulceata aromata? Cu adevarat poti spune ca iti incepi ziua intr-un mod delicios.
Borcanele se tin putin in cuptor inainte de a se pune dulceata in ele.
Pentru evitarea formarii mucegaiului se pune putin rachiu de secara peste dulceata din borcan.
Ca sa nu se sparga se pune sub borcane o carpa umeda sau eventual coada unui tacam din metal.
Daca dulceata nu se leaga inseamna ca nu are suficienta pectina. Se adauga pectina si se lasa sa fiarba in continuare.
Daca fierbe prea mult, se poate adauga suc de lamaie si se pune iar la fiert.
Pentru un gust deosebit dulceata poate fi pusa in pahare afumate.
Daca dulceata face mucegai este un semn ca nu a fiert suficient.
Dulceata cea mai buna este cea pregatita chiar de tine in casa. Iti oferim cateva retete de dulceturi care speram ca ii vor incanta pe membrii familiei tale.
Dulceata de gutui
Ingrediente
5 gutui potrivite
| 500 ml apa
| 1 lamaie
| 1 kg zahar
| o jumatate de baton de vanilie
Mod de preparare
Dupa ce se spala bine gutuile se curata de coaja si se dau prin razatoare. Este de preferat ca aceasta sa se faca repede pentru ca altfel gutuile incep sa-si schimbe culoarea.
Se pune apa intr-o craticioara, vanilia, zeama de la lamaie si zaharul si se fierbe. Cand siropul incepe sa se lege se adauga gutuile si se fierb in continuare.
Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.
Ingrediente
- o farfurie adanca plina cu capsuni
- 1 kg de zahar
- 1 pahar de apa
Mod de preparare
Se procedeaza la fel ca la reteta de dulceata de gutui, se pune apa cu zaharul pana se face aproape sirop, se adauga fructele si se lasa sa fiarba.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|