O reteta potrivita pentru Craciun si nu numai.
Ingrediente:
Aluatul pentru fursecuri
4 oua
| 250 - 300 gr zahar tos
| 200 - 250 gr grasime (unt, margarina, osanza topita alba)
| esenta de migdale
| zahar vanilat
| faina 400-500gr (cat cuprinde)
| nuca miez, alune, arahide
| praf de copt
Glazura:
30 gr cacao
| 100 gr zahar
| esenta de rom
| unt cat o nuca
Crema:
o budinca
| 4 linguri de zahar
| 50 gr unt sau margarina
| 3-4 linguri de faina
| esenta de migdale
| zahar vanilat
| 400-500 ml lapte
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat suficient de vartos.
Se ia cu olingurita o cantitate de aluat si se pune pe o tava in gramajoare relativ uniforme.
Gramajoarele trebuie sa fie usor rotunde cand se coc sinu intinse.
peste aluatul pus pe tava se pune cate o jumatate de nuca pe fiecare gramajoara de aluat.
Se coc aproximativ 10-15 min pana se schimba usor culoarea alba a aluatului spre rumenie usor.
Se desprind cu un cutit de pe tava si se lasa la racit.
Glazura
Se topeste zaharul cu untul si apoi se adauga cacaoa respectiv esenta de rom, 1-2 linguri de apa sau lapte.
Se realizeaza o glazura cconsistenta care curge mai greu din lingura.
In aceasta glazura se scufunda fiecare fursec pe jumatate si se tavalesc in bomboane de ornament pentru prajituri, iar apoi se pun pe o folie de plastic. Cand s-a intarit glazura cu bomboane se unesc cate doua fursecuri prin umplere cu crema care se prepara astfel.
Crema
Din budinca, faina, zahar, esenta de migdale,zaharul vanilat, lapte se prepara o crema prin fierbere si apoi se adauga unt sau margarina si se obtine o crema uniforma fara cocoloase care se va folosi la umplerea fursecurilor.
Se lasa acoperite cu un servet de panza pana a doua zi cand se fragezesc si pot fi servite langa lapte, ceai sau cafea.
Sunt specifice Craciunului
Pofta Buna !
O reteta propusa de: Mariana
SARBATORI FERICITE !
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |