Ingrediente:

Aluatul pentru fursecuri
    4 oua 250 - 300 gr zahar tos 200 - 250 gr grasime (unt, margarina, osanza topita alba) esenta de migdale zahar vanilat faina 400-500gr (cat cuprinde) nuca miez, alune, arahide praf de copt
Glazura:
    30 gr cacao 100 gr zahar esenta de rom unt cat o nuca
Crema:

    o budinca 4 linguri de zahar 50 gr unt sau margarina 3-4 linguri de faina esenta de migdale zahar vanilat 400-500 ml lapte
Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat suficient de vartos.
Se ia cu olingurita o cantitate de aluat si se pune pe o tava in gramajoare relativ uniforme.
Gramajoarele trebuie sa fie usor rotunde cand se coc sinu intinse.
peste aluatul pus pe tava se pune cate o jumatate de nuca pe fiecare gramajoara de aluat.
Se coc aproximativ 10-15 min pana se schimba usor culoarea alba a aluatului spre rumenie usor.
Se desprind cu un cutit de pe tava si se lasa la racit.

Glazura
Se topeste zaharul cu untul si apoi se adauga cacaoa respectiv esenta de rom, 1-2 linguri de apa sau lapte.
Se realizeaza o glazura cconsistenta care curge mai greu din lingura.
In aceasta glazura se scufunda fiecare fursec pe jumatate si se tavalesc in bomboane de ornament pentru prajituri, iar apoi se pun pe o folie de plastic. Cand s-a intarit glazura cu bomboane se unesc cate doua fursecuri prin umplere cu crema care se prepara astfel.

Crema
Din budinca, faina, zahar, esenta de migdale,zaharul vanilat, lapte se prepara o crema prin fierbere si apoi se adauga unt sau margarina si se obtine o crema uniforma fara cocoloase care se va folosi la umplerea fursecurilor.
Se lasa acoperite cu un servet de panza pana a doua zi cand se fragezesc si pot fi servite langa lapte, ceai sau cafea.

Sunt specifice Craciunului
Pofta Buna !

O reteta propusa de: Mariana

SARBATORI FERICITE !