- 1/2 pachet margarin� (125 g)
- o can� lapte (250 ml)
- o can� f�in� (250 ml)
- 4 ou�
- 250 g ca�caval
- 200 g smantan�
- 1/2 linguri�� sare
Mod de preparare
Margarina, laptele �i sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc �i se adaug� faina. Dup� omogenizare se incorporeaz� pe rand cele 4 ou�.
Compozi�ia se toarn� intr-o tav� de aragaz tapetat� cu hartie de copt.
Se niveleaz� (cu o lingur� umezit�) �i se d� la cuptor pan� marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min,la foc potrivit). Dup� coacere se r�stoarn� pe un prosop umed, se ruleaz� �i se las� 15 minute.
Se deruleaz�, se indep�rteaz� prosopul �i se unge foaia cu sm�ntin� dup� care se presar� ca�cavalul ras.
Se ruleaz� din nou, se unge cu smantan� �i se d� din nou la cuptor aprox. 10 minute (pt. topirea ca�ului).
Dac� ave�i seara musafiri, preg�ti�i rulada de diminea��. O p�stra�i la rece (nu mai mult de 10 ore) si da�i din nou la cuptor(pt. topirea ca�ului) inainte de servire.
Este mai bun� cald�!
O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)