O reteta deosebita de sarmalute care in mod sigur va poate incanta.

Ingrediente

    1 kg carne tocata(preferabil slaba) 1 ceapa 1 lingura sos de rosii verdeata busuioc cimbru sare piper putin orez foi de varza 1 litru de bors proaspat 2 linguri bulion

Mod de preparare

Varza se pune la acrit, cu sare si marar, cam o saptamana, la soare. Cand este acrita se desface in foi si se taie de cotoare.
Carnea se toaca si se amesteca cu verdeata, sarea, piperul, busuiocul, cimbrul, orezul, cu ceapa tocata marunt si sucul de rosii. Se amesteca foarte bine, apoi se infasoara sarmalutele, mai mici.
Se pun la fiert in bors, cand sunt fierte se adauga rosii sau bulion si se dau 15 min la cuptor, sa se rumeneasca.Apoi sunt gata. Sunt excelent de bune, mai ales cu mamaliguta.

O reteta propusa de: Cirnaru Cristina