O reteta delicoasa de friptura de vitel cu garnitura de ciuperci.
Ingrediente
(pentru 4 persoane)
24- ciuperci champignon de cca.5 cm diametru,
| 4 felii de carne de vitel
| 200 ml vin alb
| 50 g mozzarela (poate sa lipseasca)
| 1 ceapa,1 foaie dafin
| 4 catei usturoi,
| apa
| sare
| piper
| cimbru
| patrunjel verde
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert in apa, se culege bine spuma.Se adauga ceapa tocata marunt sarea, piperul, foaia de dafin si cimbrul.
Cand ceapa a fiert se adauga usturoiul maruntit si vinul.Daca in ciuda mirosului deosebit de imbietor carnea nu e moale, se mai pune putina apa fierbinte si se mai lasa la fiert la foc domol.
In timp ce friptura e pe sfarsite pe un gratar cu aburi se pun ciupercile pe care presaram putin sare, cu codita in sus.
In farfurie se pune la fiecare 1/4 din tot ce este in vasul cu friptura,se rade branza peste friptura, se presara patrunjel tocat,iar pe marginea fiecarei farfurii se pun cate 6-7 ciuperci coapte, la portie.
Pofta buna!
O reteta propusa de : Sultanica Popescu
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|