Ingrediente:
Pt 4 persoane

    12 maciuci de Anghinare pesmet parmezan ras patrunjel usturoi sare si piper dupa gust ulei de masline


Mod de preparare

Se face o compozitie din: pesmet maruntit, parmezan ras pe razatoarea fina, patrunjel tocat marunt, 1 catel de usturoi maruntit cu cutitul, sare si piper dupa gust.

Se deschide fiecare inflorescenta si se introduce aceasta compozitie in interiorul legumei. Se unge exteriorul cu ulei de masline si putina sare, se inveleste in foaie staniol si se coace pe gratar (daca nu, pot fi coapte la cuptor).

Se disting doua tipuri de anghinare: cea cu varful ascutit si frunze cu tepi, si cea rotunda, de dimensiuni mai mari cu frunze netede potrivita pentru aceasta reteta.
Anghinarea este bogata in fier, are o optima valoare nutritiva si un scazut aport caloric, are efect tonic, stimuleaza actiunea ficatului, contribuie la purificarea sangelui, intareste inima si este un bun dezintoxicant.

Pofta buna!


O reteta propusa de : Vera Anda