- 2 ¼ cesti faina
- 2 ¼ lingurite praf de copt
- ½ lingurita sare
- 1 ceasca unt
-2 cesti zahar brun
- 4 oua
- ½ ceasca Jack Daniel's® Tennessee Whiskey
- 1 ceasca arahide maruntite (chopped pecans)
- 1 pachet (200 g) fulgi de ciocolata semi-dulci
- Glazura calda de whiskey cu unt
Mod de preparare
Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un recipient de dimensiuni medii. Amestecul se pune deoparte. Se topeste untul intr-o tava spatioasa, la foc mic. Se indeparteaza tava de pe foc. Separat, se amesteca zaharul brun, ouale, faina si Jack Daniel's, amestecand bine dupa adaugarea fiecarui ingredient.
Aluatul rezultat se toarna in tava peste untul topit. Se presara uniform fulgii de ciocolata si arahidele. Se coace 45 - 50 de minute, pana cand mijlocul blatului este solid iar marginile incep sa se desprinda de peretii vasului. Se raceste blatul pe un stativ de sarma si se acopera cu glazura. Se servesc 16 portii.
Pofta buna!
O reteta propusa de Sorina Pirlea
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie