Va prezentam o reteta pentru o pasta de ardei, un fel de bulion ardelenesc.
Va prezentam o reteta pentru o pasta de ardei, un fel de bulion ardelenesc.
Ingrediente
25 gogosari rosii
| 30 ardei capia rosii
| 10 ardei iuti - bineinteles tot rosii dar neaparat IUTI
| 1 telina mare
| 1 cana cu miere sau zahar
| 1 cana otet
| sare dupa gust
Mod de preparare
Daca se doreste pasta mai fina atunci se pot coace ardeii capia si gogosarii.
Se curata de cotoare si seminte se dau prin masina de tocat.
La fel telina se curata si se toaca foarte marunt sau se rade pe razatoarea fina
Atentie cand curatati ardeii iuti - folositi manusi de plastic - riscati ca o zi sa nu va simtiti mainile daca nu le folositi atunci cand curatati ardeii.
Daca doriti o pasta picanta dublati numarul de ardei iuti .
Toate ingredientele se fierb bine - se amesteca ptr a nu se prinde de oala in care-i preperati.
Atentie se prinde de oala chiar daca este teflonata sau inox.
Cand se ridica lichid deasupra puneti sare - miere (sau zahar) si otet si fierbeti pana scade .
Sare - cat considera fiecare.
Ce obtineti trebuie sa aiba consistenta unei paste de tomate mai lichida
Se pune fierbinte in borcane si se lasa sa se raseasca.
Inainte de a lega borcanele acestea se pun in cuptorul rece intr-o tava se aprinde cuprorul - foc mic si se lasa pana fac o pojghita maronie.
se scot se leaga borcanele sau se pun capace si se folosesc iarna cu incredere.
Se foloseste la friptura - sau la orice sos sau mancare - este delicioasa
Pofta buna!
O reteta propusa de: Angelica Maxim
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|