Ingrediente

    300 g carne tocata de vita 250 g sunca presata taiata bucatele ulei de masline unt sare piper patrunjel tocat 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion 300 g orez cu bobul mare vegeta


Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare de teflon se caleste carnea tocata si sunca presata intr-un amestec de ulei cu unt (jumatate din cantitate ulei-jumatate unt).
 Se adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat, si cand carnea este calita se adauga sucul de rosii sau bulionul. Cand sosul este gata se adauga orezul, amestecandu-se bine sa nu se prinda.

Separat se fierbe apa si se adauga vegeta, obtinandu-se supa de legume. Din aceasta supa se adauga treptat putin cate putin in orez, amestecand tot timpul, avand grija sa nu se prinda. 
Scopul adaugarii treptate a supei de legume este ca orezul sa iasa "al dente", si nu rasfiert.

Se serveste imediat cu parmezan ras.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Ardeleanu Lavinia-Alina