O supa gustoasa si rapid de preparat.

Ingrediente

    conopida medie  un morcov  o radacina de patrunjel  o ceapa mijlocie doi ardei o rosie  2 linguri cu ulei  o lingura cu faina 100 g smantana  o legatura de patrunjel verde sare


    Mod de preparare


Se pun 3 litri de apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand apa clocoteste, se adauga zarzavatul (minus conopida si rosia) curatat, spalat si dat pe razatoare sau taiat in bucatele mici.

 Dupa ce zarzavatul s-a fiert pe jumatate, se adauga rosia taiata foarte marunt si conopida desfacuta in buchetele mici.

Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie conopida, apoi se drege supa cu faina dezlegata in smantana, se adauga putin ulei, se sareaza, dupa gust, si se mai da intr-un clocot. Se serveste presarata cu patrunjel verde.

Se poate si asa: E gustoasa si cu niste branza rasa direct in farfurie. 

Pofta buna!


O reteta propusa de: Ardeleanu Lavinia-Alina