O reteta extrem de gustoasa!

Ingrediente 

 -- aluat

 - 300 g aluat de foi congelat( 6 foi patrate)
 -- umplutura:

 - 300 g prune
 - un ou
 - 150 g branza de vaci
 - 2 linguri zahar
 - 1/2 plic praf de budinca de vanilie
 - 50 g smantana


 --in plus: 

 - 2 linguri de lapte
 - 100 g zahar pudra
 - 2 lingurite suc de lamaie 


Mod de preparare


Foile de aluat se scot din congelator si se lasa sa se decongeleze pe o planseta, una langa alta, cca 10 minute

Separat, in alt castron se aseaza branza de vaci, se adauga galbenusul, praful de budinca, smantana si o lingura de zahar; se amesteca. 

Se aseaza deasupra albusul batut si bucatile de prune, se inglobeaza usor, cu miscari verticale.

Se incinge cuptorul la 200 grade C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Compozitia se repartizeaza pe patratele de aluat si se lasa de jur imprejurul fiecarui patrat o margine libera de circa 1 cm ( va trebui sa le impachetati ca o branzoaica).


Se scot bascutele din cuptor, se lasa sa se racoreasca. 

Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, bascutele calde se ung cu aceasta glazura folosind o pensula.


Pofta buna!

O reteta propusa de Laura