O reteta extrem de gustoasa!
Ingrediente
-- aluat
- 300 g aluat de foi congelat( 6 foi patrate)
-- umplutura:
- 300 g prune
- un ou
- 150 g branza de vaci
- 2 linguri zahar
- 1/2 plic praf de budinca de vanilie
- 50 g smantana
--in plus:
- 2 linguri de lapte
- 100 g zahar pudra
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare
Foile de aluat se scot din congelator si se lasa sa se decongeleze pe o planseta, una langa alta, cca 10 minute
Separat, in alt castron se aseaza branza de vaci, se adauga galbenusul, praful de budinca, smantana si o lingura de zahar; se amesteca.
Se aseaza deasupra albusul batut si bucatile de prune, se inglobeaza usor, cu miscari verticale.
Se incinge cuptorul la 200 grade C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Compozitia se repartizeaza pe patratele de aluat si se lasa de jur imprejurul fiecarui patrat o margine libera de circa 1 cm ( va trebui sa le impachetati ca o branzoaica).
Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, bascutele calde se ung cu aceasta glazura folosind o pensula.
Pofta buna!
O reteta propusa de Laura