Alaturi de o friptura, de orice fel, merge excelent ca garnitura urmatoarea specialitate: gogosari umpluti cu struguri, in sos acrisor de tomate. Preparatul meu spectacol nu lipseste in zilele de sarbatoare fiindca este acel ceva colorat, parfumat, aromat si repede de adus. Pe deasupra tine loc si de garnitura!

Reteta:

Ingrediente:

    500g de struguri negri mari, dulci!
    500 g otet de mere,
    50 g miere de albine (sau o cescuta de zahar)
    o lingurita de sare
    foi de dafin
    boabe de piper
    500 g suc de rosii
    cateva buchetele de conopida pentru a umple golurile dar si pentru a da.culoare


Mod de preparare

Se pune otetul cu apa in parti egale la fiert, se oparesc 2 min. jumatatile de gogosari, se scurg si se lasa putin sa se raceasca.

Se umplu pana la refuz cu boabele de struguri si apoi se aseaza cu grija in vase cu gura larga. In goluri se pun buchetele de conopida oparita in aceeasi compozitie. Dupa asezarea lor cuminti in borcane se toarna sosul, foarte putin racit!

Peste otetul fiert cu apa, se pun mirodeniile, piperul, dafinul, sucul de rosii (sau bulion gros) si la urma sarea si mierea dupa ce am luat sosul de pe foc!

Dupa 15 min. se toarna deasupra gogosarilor, se leaga celofanul dupa o ora (s-ar putea gogosarii sa mai ceara sos si atunci se completeaza si se leaga foarte stans cu ata de sac). Pentru maxima siguranta se trece o banda scoci de jur imprejur!

Asa cum tortul reprezinta elementul principal la o masa festiva, asa sunt gogosarii mei pentru fripturi

O reteta propusa de Parvu Daniela