ghid pentru o viaţă împlinită

Pizza Margherita

Ce-ar fi daca am renunta la pizza comandata pentru o pizza "comandata" chiar de noi in propria bucatarie?

Ce-ar fi daca am renunta la pizza comandata pentru o pizza “comandata” chiar de noi in propria bucatarie?

Ingrediente

pentru aluat:

350 g faina
20 g drojdie
40 g ulei de masline

pentru compozitie:

350 g rosii
250 g mozzarella
ulei de masline
busuioc
sare

Mod de preparare

Se pune faina in locul unde urmeaza sa fie pregatit aluatul. In mijloc se face o gaura si se pune drojdia dizolvata cu o lingura de apa. Se pune ulei, sare si apa suficient cat sa se formeze un aluat moale. Dupa ce se framanta bine aluatul se pune intr-un loc cald unde este lasat sa creasca aproximativ doua ore.

Intindeti aluatul, sa aiba grosimea de maxim un centimentru, pe o tava unsa cu ulei.
Pe blat se pun rosiile stoarse si pasate cu o furculita. Se presara putina sare si se mai lasa blatul 10 minute intr-un loc cald. Pizza se coace apoi timp de 20 de minute si se adauga mozzarella. Putin busuioc si ulei se presara pe deasupra pizzei. Inainte de a fi servita se mai pune 10 minute la cuptor.
In functie de gusturi se poate pune si ketchup, desi in general nu este nevoie, avand in vedere cantitate suficienta de rosii existenta in compozitie.
Pizza poate fi “imbogatita” cu alte ingrediente in functie de gust. Se pot adauga masline, muschiulet, carnaciori, etc.

Lasa-ti imaginatia sa faca o pizza de nota 10 exact dupa gustul tau!

Pofta buna !

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pizza Margherita.


mozzarela (3 comentarii, 2705 vizualizari)
de unde se poate cumpara mozzarella sau cu ce poate fi inlocuita dintre produsele locale
duplicat? (1 comentariu, 561 vizualizari)