Exista diferite moduri de a prepara un pui. Va oferim ocazia sa pregatiti un pui Cacciatore, o reteta care va fi apreciata de intreaga ta familie.
Exista diferite moduri de a prepara un pui. Va oferim ocazia sa pregatiti un pui Cacciatore, o reteta care va fi apreciata de intreaga ta familie.
Ingrediente
130 g bacon
30 g faina
sare
piper
un pui (greutate 1-1,5 kg)
3 catei de usturoi pisati
½ pahar vin rosu
400 g rosii in suc propriu (o conserva)
2 cepe
1 ardei gras
½ pahar de apa cu concentrat de pui (supa)
o lingurita de zahar
250 g ciuperci
o lingura de patrunjel
o frunza de dafin
Mod de preparare
Se prajeste baconul intr-o tigaie incapatoare in care se incinge o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit se pune pe o farfurie.
Carnea se da prin faina amestecata cu sare si piper. In tigaie se pune uleiul ramas si se prajeste bine carnea. In aproximativ un sfert de ora este gata. Se pune in farfurie alaturi de baconul prajit.
Se caleste usturoiul maxim un minut si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba cat sa ajunga la jumatate din cantitate. Adaugati rosile, ceapa taiata, zaharul, supa de pui, frunza de dafin, sare si piper dupa gust si amestecati. In acest moment puneti in tigaie carnea de pui si baconul si cand incepe sa fiarba acoperiti cu un capac. Lasati asa aproximativ jumatate de ora. Puneti ciupercile (sa fie taiate in felii groase) si ardeiul taiat cubulete si lasati la fiert inca 15-20 de minute.Va dati seama ca este gata cand sosul s-a ingrosat si carnea este moale.
Dupa preferinte, se poate presara si putin patrunjel inainte de a-l servi.
Pofta buna!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | | | | | | | | | | | | | | |