Am crezut ca tortul de morcovi este doar o reteta inventata special pentru celebrele bancuri cu iepurasul. Se pare insa ca americanii s-au horatat sa puna in practica aceasta reteta iar rezultatul este dellycios!
Am crezut ca tortul de morcovi este doar o reteta inventata special pentru celebrele bancuri cu iepurasul. Se pare insa ca americanii s-au horatat sa puna in practica aceasta reteta iar rezultatul este dellycios!
Timp de preparare: 80 minute
300 g morcovi
250 g faina
250 g zahar
4 oua
300 g ulei (este preferat sa fie de arahide)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
150 gr nuci macinate
150 gr stafide
un praf de sare
Pentru glazura:
150 gr branza crema
200 gr zahar
30 gr unt
1 lamaie
1 lingurita praf de vanilie
Intr-un vas se amesteca faina, scortisoara si nuscoara. Se adauga morcovii rasi, stafidele si nucile.
Bateti ouale, zaharul si uleiul timp de cateva minute si adaugati peste amestecul realizat mai sus. Turnati compozitia intr-o tava de cozonac si coaceti intr-un cuptor incalzit in prealabil. Lasati 45-50 minute, apoi lasati-l sa se raceasca.
Preparati glazura amestecand branza crema, untul, zaharul, praful de vanilie si sucul de lamaie, apoi decorati blatul.
Pofta buna !