Unul din cele mai dellycioase feluri de mancare!

Ingrediente:


* 2 piepti de rata
* sare
* piper
* 8 linguri de sos de soia
* 150 ml vin alb
* sucul a 4 portocale
* coaja a 2 portocale

Mod de preparare

Se taie rata, se curata si se spala. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe o farfurie.

Intr-o tigaie se amesteca sucul de portocale cu 150 ml de apa, 150 ml de vin si coaja taiata felii de la 2 portocale. Se da in fiert si se lasa apoi la foc mic. Daca doriti ca sosul sa fie mai dulce, se pot adauga si 3 lingurite de zahar dupa ce sosul da in fiert.

Intr-o tigaie de teflon se gateste rata. Se caleste rata pe o singura parte timp de 12 minute, dupa care se indeparteaza grasimea rezultata. Se adauga sosul de soia. Se intoarce carnea pe partea cealalta. Se lasa tigaia timp de 10 minute pe aragaz cu focul stins. In acest timp, sosul de soia din tigaie se toarna cu o lingura peste rata. Astfel, va veti asigura ca pieptul este bine patruns de sos.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, fiecare piept de rata se taie in doua. Cele 4 bucati astfel rezultate se adauga in tigaia cu sos de portocale. Rata cu portocale se lasa la foc mic, pana cand sosul scade.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Se poate servi cu rasol de legume.

Pofta buna!

Sursa: garbo.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri