Iata 10 retete delicioase traditionale si moderne cu care va veti impresiona in mod sigur musafirii intr-o zi atat de speciala precum este cea de Pasti: Angemacht de miel, Costite de miel in cruste de verdeata, Cotlete de miel cu anghinare si mozzarella, Drob de miel, Pulpa de miel la cuptor, Ciorbita de miel cu fasole verde, Oua umplute cu piept de pui, Pasca cu branza de vacuta, Prajitura cu ricota si foaie de cacao, Prajiturele cu scortisoara. Suna minunat?... Bucatele arata si au un gust la fel de minunat.
* Oua: 4 buc
* Zahar: 1 pah
* Branza de vaci 500 g
* Praf de copt: 1 lingurite
* Esenta de vanilie: 2 buc SAU 2 fiole
* Cacao pudra: 1 ling -1 lingura rasa
* Amidon alimentar: 1 linguritA
* Stafide 0.5 pah; puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamai etc.
* Faina alba calitate superioara; 1.5 pah este o cantitate aproximativa

Mod de preparare:

Mai intai vom face aluatul: Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin. Peste unt se adauga o treime de pahar de zahar, o fiola de esenta de vanilie si se amesteca bine toate. Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase. In compozitia asta se bate un ou si se amesteca. Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.

Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava. Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25 cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale si va fi mai usor asa. Acum vom prepara amestecul de branza: Se topesc 30g de unt. Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider. Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita. La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine. Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine. Apoi adaugati galbenusurile, amestecati. Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon. Amestecati bine.A lbusurile se bat spuma tare.Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura. Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine. Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea medie. Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca. Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati.

O reteta propusa de: mihaela stroie (micha_micha); Foto: Kilo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri