Ghiveci calugaresc -o bogatie delicioasa de legume, Spanac cu porumb dulce, Crema de ciuperci carotata, Tofu cu sparanghel scaldat in suc de portocale, Briam grecesc cu cartofi si dovlecei, Stevie cu orez si legume, Snitele de soia in sosulet cu usturoi - iata 7 retete de post nepermis de gustoase la care ar pofti chiar si cei mai inraiti "carnivori".
5-6 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde, proaspat
1 ceasca ulei de masline (se poate si cu ulei de floarea-soarelui)
sare
piper

Preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie si se taie in felii rotunde, potrivit de groase. Se curata si dovleceii de coaja si se taie in rondele. Intr-o tava de cuptor, se asaza un strat format din felii de cartofi si dovlecei. Dupa gust, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga o parte din patrunjelul tocat si 2, 3 catei de usturoi. Se pun si jumatate din rosiile taiate frumos in feliute (si cu zeama lor). Procedeul inceput se continua in aceeasi maniera, adaugand iarasi un strat de cartofi si unul de dovlecei peste care se toarna ceilalti 2, 3 catei de usturoi, restul de patrunjel tocat si jumatatea de rosii si suc de rosii ramasa. Se condimenteaza iarasi cu sare si piper, stropind legumele cu ulei de masline si 3 cesti cu apa sau zeama de legume. Tava se introduce la cuptor si se lasa timp de 1 ora, pana cand legumele se fierb si se rumenesc deasupra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Nu ai face deloc rau nici daca ai face din aceste zile de post un prilej de detoxifiere si curatare a organismului si ai profita de legume si verdeturi specifice sezonului de primavara, legume valoroase prin aportul lor de minerale si vitamine si prin rolul lor tonic si revitalizant: stevia, spanacul, urzicle, loboda, napii, etc. pot face minuni pentru sanatatea ta. Iata si cateva retete delicioase:

5. Spanac cu porumb dulce

Ingrediente: (pentru 5-6 portii)

1 kg spanac
400 g boabe porumb dulce (din conserve)
3, 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata
1 legatura marar verde, proaspat
150-200 ml ulei
2, 3 linguri pasta tomate
sare
piper
2, 3 catei usturoi

Preparare:

Se curata ceapa si se taie marunt dupa care se pune la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Spanacul se spala si se lasa sa se scurga complet de apa dupa care se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca maxim un sfert de ora. Se adauga si pasta de tomate, lasandu-se inca putin sa se caleasca cu totul dupa care se adauga 1 ceasca -2 cu apa. Focul se da la mic. Dupa ce apa a mai scazut si spanacul pare a fi fiert, se adauga si boabele de porumb. Se fierbe cu totul pentru inca 10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. La final, se adauga usturoiul taiat rondele si mararul tocat marunt.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

6. Stevie cu orez si legume

Ingrediente:

4, 5 legaturi stevie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri