Rețeta de înghețată homemade cu pepene roșu (rețeta vegană... sau nu, tu alegi!)

Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:

    1200 g pulpă de pepene roșu din care ai scos semințele; 250 ml lapte (sau lapte vegan); 50-60 g zahăr sau 3-5 linguri de miere ori alt îndulcitor (după gust); Zeamă de la o jumătate de lime; 150 ml frișcă lichidă sau iaurt vegan; Opțional: câteva frunze de mentă;

Rețetă înghețată cu pepene roșu: Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până ce obțineți un conținut cremos și omogen.

Puneți înghețata într-un bol și dați la congelator. Reveniți peste o oră și reamestecați, cu un tel sau cu o furculiță, conținutul, pentru a nu se forma blocuri de gheață;

Repetați peste o oră, apoi peste încă una.

La final puteți servi în cupe sau puteți pune conținutul în forme de înghețată pe băț.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Veronika Idiyat/ shutterstock.com