De unde vine denumirea de salată Buddha bowl?
Se spune că Buddha se plimba mereu cu un bol după el, în care aduna mâncare sau în care oamenii puneau d-ale gurii. Iar când venea vremea mesei, Buddha mânca ce agonisise în bolul său. Astfel în fiecare zi se hrănea variat atât din punct de vedere al gustului, cât și al nutrienților.
Rețetă ușoară de salată Buddha bowl
Practic, puteți face foarte multe alegeri pentru această salată.
Iată ce puteți pune într-o salată Buddha bowl:
Cereale și pseuodcereale: orez, quinoa, porumb, orez integral, mei, hrișcă etc.
| Leguminoase: năut, linte, soia, mazăre, fasole
| Legume: se poate alege din toată paleta de legume și verdețuri
| Surse alimentare proteice: de origine vegană (în special leguminoase) sau animală (carne, ouă)
| Fructe: avocado, fructe uscate (merișoare, prune, caise, etc), rodie, portocală, pepene etc.
| Sosuri și dip-uri/piure-uri: diferite dressing-uri, piure din năut, piure de mazăre verde, iaurturi, oțet balsamic etc
| Semințe, fructe oleaginoase sau germeni: oleaginoase (nuci, alune, migdale, caju), semințe (floarea soarelui, în, chia, de dovleac, cânepă), germeni etc.
Vă prezentăm o varianta simplă a rețetei de salată Buddha bowl
Ingrediente necesare:
O mâna de quinoa fiartă sau orez integral fiert ori câteva cuburi de cartofi (galbeni sau dulci), poate chiar boabe de porumb;
| Fie un ou fiert sau ou ochi, fie câteva bucăți de carne la grătar sau chiar peste;
| Legume: ceapă, roșii, castravete, broccoli, salată, morocvi, ridichi etc.;
| Fructe: lămâie, merișoare, avocado;
| Semințe, nuci, oleaginoase: caju sau nuci, semințe de cânepă, muguri de pin;
| Opțional: un dressing pe baza de iaurt sau miere și oțet balsamic;
Ca și mod de preparare, se așează ingredientele, pe rând, în bolul de salată, se asezonează după gust cu sare, piper și ce mai doriți și se servește imediat.
Poftă bună!
Foto articol: Magdanatka/ shutterstock.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |