Dacă vă plac chipsurile tortilla, fructele de mare ori preparatele crocante de tip fingerfood, atunci este musai să încercați sosul guacamole, care poate fi considerat totodată și o salată simplă cu avocado.
Tot mai mulți oameni consumă avocado, acest fruct ce aduce multe beneficii sănătoase organismului. Dacă inițial persoanele pot evita acest fruct din cauza gustului său ușor fad, ei bine, odată ce învățați să îl folosiți în rețete, vă promitem că se va numără printre fructele voastre preferate.
Alături de ce preparate puteți consuma guacamole?
Este ideal de consumat cu chipsuri din tortilla, dar totodată reprezintă o salată delicioasă lângă preparate din fructe de mare (creveți, inele de calamar).
De asemenea, toate preparatele de tip fingerfood, crocante, pregătite la cuptor sau prăjite, care au textură crocantă, se potrivesc de minune acestui sos guacamole.
Foto: MariaKovaleva/ shutterstock.com
Rețetă guacamole: ingrediente necesare
3 avocado - fructe coapte
| 1 lămâie verde (lime)
| 2 roșii
| 1 legătură de coriandru proaspăt, dar, dacă vă place, poate fi înlocuit cu pătrunjel;
| 1 cățel de usturoi
| 1 jumătate de ceapă
| Opțional: ardei iute proaspăt (verde sau roșu, adăugați după gust) sau pastă de ardei iute, după gust;
| Sare după gust;
Avocado este destul de dificil de ales. Cel mai sigur este fie să cumpărați avocado redy to eat, fie să cumpărați un fruct verde și să îl lăsați 3-4 zile în bucătărie, la temperatura camerei, căci se va coace.
Rețeta guacamole: mod de preparare
Se taie roșiile în cuburi mici și se pun apoi într-o sită așezată peste un recipient, pentru a se scurge excesul de suc.
Se toacă apoi ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Urmează coriandrul sau pătrunjelul, care se va toca, de asemenea, mărunt. După preferință, tot acum puteți toca rondele și ardeiul iute. Amestecați ingredientele de mai sus într-un bol.
Se curăță apoi avocado, se taie în bucăți mai mici și se așează într-un bol, se pune zeamă de la jumătate de lămâie peste avocado, puțină sare și se pasează cu furculița.
Se adaugă peste avocado amestecul de legume și verdeață obținut mai devreme și se amestecă cu grijă.
Guacamole este gata.
Poftă mare!
Sursa foto articol: Nataliya Arzamasova/ shutterstock.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|