Pișcoturile sunt foarte apreciate și de către copii, așadar pot reprezenta o opțiune mult mai sănătoasă față de dulciurile din comerț. Copii pot consuma piscoturile alături de iaurt, de fructe sau înmuiate în lapte ori pur și simplu ca atare sau cu ciocolată.

Cea mai simplă rețeta de pișcoturi: ingrediente necesare

Pentru realizarea acestei rețete veți avea nevoie de următoarele ingrediente, care trebuie să fie la temperatura camerei:

    120 g făină de grâu 000 140 g zahăr tos 5 ouă 2 linguri zeamă de lămâie Un praf de sare Esență de vanilie Un varf de cuțit de turmeric 50 de grame de zahăr pudră (pentru a presăra peste pișcoturi)

Rețeta pișcoturi de casă: mod de preparare

 Înainte de toate spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Împărțim cantitatea de zahăr în două jumătăți (70g cu 70g).

Punem gălbenușurile într-un bol mai mare, adăugăm apoi o jumătate din cantitatea de zahăr, turmericul și le amestecăm bine până ce zahărul se topește și se încorporează complet. Punem apoi sarea, apoi esența de vanilie și amestecăm până ce vor fi încorporate și acestea.

Peste compoziția cu gălbenușuri vom așeza o sită mare și vom cerne toată cantitatea de făină. NU vom amesca, lăsăm așa bolul.

Mai departe, separat, batem albușurile tari, ca o bezea, de preferat cu un mixer. Adăugăm apoi, treptat, în timp ce amestecăm, restul de zahăr și zeama de lămâie. Ar trebui să obținem o bezea tare și lucioasă.

Peste bolul cu compoziția de gălbenușuri, unde am cernut făină, punem o treime din compoziția bezea și începem să încorporăm cu o spatulă, făcând mișcări ample și lente, pentru a nu distruge micile bule ale spumei de albușuri. Punem apoi și a două treime de bezea, apoi ce a rămas, incorporand cu grijă.

Aluatul obținut îl punem în tava de cuptor, ideal ar fi să le punem pe o hârtie de copt. Aluatul îl putem pune cu linguriță sau cu coiful de forme. Dacă aveți, puteți folosi forme de silicon.

Cuptorul de preîncălzește la 180 de grade Celsius. Se pune tava cu pișcoturi în cuptorul preîncălzit și se lasă în jur de 10-15 minute la 180 de grade Celsius. Verificați des pentru că piscoturile să nu se rumenească prea tare!

Când piscoturile sunt gata și sunt încă fierbinți, cu ajutorul unei site mici, luați cu lingurița zahăr pudră și presărați (prin intermediul sitei) peste pișcoturile din tava cuptorului.

Lăsăți să se răcească, apoi piscoturile pot fi scoase și așezate pe platou.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Jiri Hera/ shutterstock.com