Pișcoturile sunt foarte apreciate și de către copii, așadar pot reprezenta o opțiune mult mai sănătoasă față de dulciurile din comerț. Copii pot consuma piscoturile alături de iaurt, de fructe sau înmuiate în lapte ori pur și simplu ca atare sau cu ciocolată.
Pentru realizarea acestei rețete veți avea nevoie de următoarele ingrediente, care trebuie să fie la temperatura camerei:
120 g făină de grâu 000
| 140 g zahăr tos
| 5 ouă
| 2 linguri zeamă de lămâie
| Un praf de sare
| Esență de vanilie
| Un varf de cuțit de turmeric
| 50 de grame de zahăr pudră (pentru a presăra peste pișcoturi)
Rețeta pișcoturi de casă: mod de preparare
Înainte de toate spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Împărțim cantitatea de zahăr în două jumătăți (70g cu 70g).
Punem gălbenușurile într-un bol mai mare, adăugăm apoi o jumătate din cantitatea de zahăr, turmericul și le amestecăm bine până ce zahărul se topește și se încorporează complet. Punem apoi sarea, apoi esența de vanilie și amestecăm până ce vor fi încorporate și acestea.
Peste compoziția cu gălbenușuri vom așeza o sită mare și vom cerne toată cantitatea de făină. NU vom amesca, lăsăm așa bolul.
Mai departe, separat, batem albușurile tari, ca o bezea, de preferat cu un mixer. Adăugăm apoi, treptat, în timp ce amestecăm, restul de zahăr și zeama de lămâie. Ar trebui să obținem o bezea tare și lucioasă.
Peste bolul cu compoziția de gălbenușuri, unde am cernut făină, punem o treime din compoziția bezea și începem să încorporăm cu o spatulă, făcând mișcări ample și lente, pentru a nu distruge micile bule ale spumei de albușuri. Punem apoi și a două treime de bezea, apoi ce a rămas, incorporand cu grijă.
Aluatul obținut îl punem în tava de cuptor, ideal ar fi să le punem pe o hârtie de copt. Aluatul îl putem pune cu linguriță sau cu coiful de forme. Dacă aveți, puteți folosi forme de silicon.
Cuptorul de preîncălzește la 180 de grade Celsius. Se pune tava cu pișcoturi în cuptorul preîncălzit și se lasă în jur de 10-15 minute la 180 de grade Celsius. Verificați des pentru că piscoturile să nu se rumenească prea tare!
Când piscoturile sunt gata și sunt încă fierbinți, cu ajutorul unei site mici, luați cu lingurița zahăr pudră și presărați (prin intermediul sitei) peste pișcoturile din tava cuptorului.
Lăsăți să se răcească, apoi piscoturile pot fi scoase și așezate pe platou.
Poftă mare!
Sursa foto articol: Jiri Hera/ shutterstock.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|