Iată câteva motive importante: rețeta este simplă, gustul este pur și simplu delicios, reprezintă un aperitiv sățios și se prepară cu ce ai prin frigider.
De asemenea, checul se poate servi simplu, sau alături de alte preparate.
Pentru prepararea acestui chec sărat aveți nevoie de:
Mai întâi, pentru a fi pufos, avem nevoie să spargem ouăle, să separăm gălbenușurile de albușuri, apoi să batem albușurile până devin o spumă tare.
Separat, amestecăm gălbenușurile cu uleiul, pe care îl adăugăm treptat până se încorporează. Apoi adăugăm sarea, piperul.
Tocăm carnea și legumele (tocăm cuburi cartofii, ardeii, tăiem rondele măslinele, mărunțim verdeața, radem morcovul și cașcavalul sau brânza) și le amestecăm într-un bol.
Mai apoi amestecăm praful de copt cu făina.
Peste albușurile bătute spumă începem să adăugăm restul ingredientelor, amestecând cu o spatulă, lent și de jos în sus, cu mișcări ample (pentru a nu sparge bulele spumei din albușuri). Ordinea este aceasta:
Răsturnăm aluatul obținut într-o tavă de chec și dăm la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute.
Checul aperitiv este gata. De obicei se servește rece.
Poftă bună!
Sursa foto: Y. A. Photo/ shutterstock.com