Rețeta smoothie mic dejun cu aloe vera
Înainte de toate, trebuie menționat că nu orice planta de aloe vera poate fi mâncată. Doar Aloe Vera Barbadensis Miller este comestibilă și doar după ce planta a atins vârstă de 2 ani.
Dacă doriți să descoperiți mai multe informații despre beneficiile consumului de Aloe Vera Barbadensis Miller și cum puteți recunoaște această plantă, vă recomandăm articolul: Aloe Vera Barbadensis Miller comestibilă: supranumită „planta minune a lumii”
Ingrediente necesare pentru smoothie:
Aproximativ 2-3 cm de frunză aloe vera sau 40 ml de suc pur aloe vera;
| ½ banană;
| ½ linguriță lăptișor de matcă;
| 3 felii de ananas proaspăt;
| 10 frunze de spanac proaspăt;
| 1 linguriță de lămâie;
| O linguriță de semințe de cânepă decorticate;
| 1 vârf de cuțit de turmeric;
| O lingură de afine;
| 0 jumătate de cană de lapte vegetal organic sau doar apă;
Mod de preparare
Frunza de aloe vera se taie, se curată coaja și se folosește doar gelul, care se pune în cuva blenderului.
Mai departe se adaugă fructele (curățate, spălate, după caz) și restul ingredientelor.
Se pun la blender pentru câteva secunde, suficient cât ingredinetele să fie mărunțite fin și să obțineți o băutură delicioasă.
Puteți adăuga miere după gust, dacă doriți un smoothie mai dulce.
Acest smoothie se poate consuma proaspăt în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Poftă mare!
Credit foto: Larisa Blinova/ shutterstock.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|