10+1 retete delicioase pentru o masa de Craciun desavarsita in compania celor dragi: friptura de porc la tava, sarmalute traditionale, mancare taraneasca cu mamaliguta, rulada de cascaval, salata elvetiana, ciorba radauteana, piftie din ciolane de porc, pasteta de pasare, tort de portocale, cozonac neframantat, mosnegi de Craciun.

Lasi la crescut intr-un vas acoperit, la caldura. Dupa ce compozitia si-a dublat volumul, presari blatul de lucru cu faina din abundenta, umpli cozonacii, ii pui in forme unse cu ulei, ii ungi cu albusurile ramase, presari mac, zahar tos sau semunte de susan si mai lasi putin la crescut. Ii coci la foc potrivit.
Pofta buna!

O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)

10+. Mosnegi de Craciun

Ingrediente:

Aluatul pentru fursecuri

* 4 oua
* 250 - 300 gr zahar tos
* 200 - 250 gr grasime (unt, margarina, osanza topita alba)
* esenta de migdale
* zahar vanilat
* faina 400-500gr (cat cuprinde)
* nuca miez, alune, arahide
* praf de copt

Glazura:

* 30 gr cacao
* 100 gr zahar
* esenta de rom
* unt cat o nuca

Crema:

* o budinca
* 4 linguri de zahar
* 50 gr unt sau margarina
* 3-4 linguri de faina
* esenta de migdale
* zahar vanilat
* 400-500 ml lapte

Mod de preparare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat suficient de vartos. Se ia cu olingurita o cantitate de aluat si se pune pe o tava in gramajoare relativ uniforme. Gramajoarele trebuie sa fie usor rotunde cand se coc sinu intinse. Peste aluatul pus pe tava se pune cate o jumatate de nuca pe fiecare gramajoara de aluat. Se coc aproximativ 10-15 min pana se schimba usor culoarea alba a aluatului spre rumenie usor. Se desprind cu un cutit de pe tava si se lasa la racit.

Glazura:

Se topeste zaharul cu untul si apoi se adauga cacaoa respectiv esenta de rom, 1-2 linguri de apa sau lapte. Se realizeaza o glazura cconsistenta care curge mai greu din lingura. In aceasta glazura se scufunda fiecare fursec pe jumatate si se tavalesc in bomboane de ornament pentru prajituri, iar apoi se pun pe o folie de plastic. Cand s-a intarit glazura cu bomboane se unesc cate doua fursecuri prin umplere cu crema care se prepara astfel.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Crema

Din budinca, faina, zahar, esenta de migdale,zaharul vanilat, lapte se prepara o crema prin fierbere si apoi se adauga unt sau margarina si se obtine o crema uniforma fara cocoloase care se va folosi la umplerea fursecurilor. Se lasa acoperite cu un servet de panza pana a doua zi cand se fragezesc si pot fi servite langa lapte, ceai sau cafea.

O reteta propusa de: Mariana

Sursa retetelor: delly.ro

Pofta buna si o masa imbelsugata de Craciun, cu toti cei dragi in jur!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri