10+1 retete delicioase pentru o masa de Craciun desavarsita in compania celor dragi: friptura de porc la tava, sarmalute traditionale, mancare taraneasca cu mamaliguta, rulada de cascaval, salata elvetiana, ciorba radauteana, piftie din ciolane de porc, pasteta de pasare, tort de portocale, cozonac neframantat, mosnegi de Craciun.

1telina
2morcovi
1ceapa
1legatura patrunjel
2oua
1pahar iaurt
300ml smantana
condimente
otet
usturoi

Mod de preparare:

Se pune la fiert intr-o oala pieptul de pui cu legumele se indeparteaza spuma. Cand este fiert se scoate si se taie fasii carnea iar legumele cubulete. Se face un sos din smantana, iaurt. Se bat ouale si se amesteca cu smantana si iaurtul si se toarna in oala peste carne> Se lasa sa mai dea un clocot apoi se pune usturoi pisat si otet dupa gust.

O reteta propusa de ionelutza

7. Piftie din ciolane de porc

Ingrediente:

* 2 kg de ciolane de porc
* 250 g de sorici
* o ceapa potrivita
* 4-5 catei de usturoi
* piper boabe
* sare, aproximativ o lingurita

Mod de preparare:

Carnea cu sorici trebuie sa fie putin parlita si apoi spalata. Se pune la fiert cu apa rece, apa trebuie sa depaseasca nivelul carnii cu 7 cm. Se pune sare si ceapa fara sa fie taiata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Piftia trebuie sa fie fiarta la foc mic si capacul sa fie putin dat intr-o parte. Se lasa la fiert cam 5 ore, cat sa scada apa si carnea sa se desprinda de pe oase. Carnea poate fi fiarta in oala sub presiune si se tine doar 2 ore de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil.

Oala se lasa deoparte pana a doua zi. Nu uita sa cureti grasimea formata. A doua zi se pune vasul putin pe foc mic ca sa se lichefieze supa. Carnea se rupe in bucatele si se pune in castronase cu cate putin sorici. In supa se pune sare dupa gust si usturoiul tocat marunt. Se strecoara si se pune peste carnea din castronase. Se tine la frigider cateva ore si este tocmai buna de servit.

8. Pasteta de pasare

Ingrediente:

125 g faina
1 vf cutit sare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri