Este o rețeta foarte ușor de pregătit , sănătoasă și bogată în nutrienți, însă săracă în calorii – așadar reprezintă o bună opțiune și pentru persoanele aflate la dietă de slăbire.
Loboda este bogată în vitamine și minerale, fibre și antioxidanți, fiind recomandată a fi consumată atât în sezon, cât și în orice perioadă a anului. Pentru conservare, frunzele de lobodă pot fi uscate sau tocate și păstrate la congelator.
Rețetă borș de lobodă cu leuștean: ingrediente necesare
Pentru prepararea acestei rețete vom avea nevoie de :
- 4-4,5 litri litri apă;
- 3 pumni de lobodă roșie și verde, sau altfel spus un castron generos cu lobodă, tocată;
- O ceapă mare tocată mărunt;
- Un borcan de roșii în suc propriu sau 4-5 roșii proaspete;
- 1 morcov tocat;
- 1 ardei gras sau 2 ardei capia, mărunțiți;
- 0 mâna de orez (aproximativ 50 de grame);
- 1 legătură de leuștean tocat mare;
- ½ litri borș sau după gust;
- Sare după gust;
Cum preparam borșul de lobodă cu leuștean?
Înainte de toate, punem pe foc o oală cu 4-4,5 litri de apă. Adăugăm întâi ceapa, morcovul, orezul și ardeiul.
Lăsăm să fiarbă la foc mic-mediu (100-120 de grade), iar când orezul începe să se umfle adăugăm roșiile și așteptăm încă 20 minute. Mai departe punem borșul și o linguriță de sare, iar după 10 minute adăugăm loboda și leușteanul. Mai lăsăm aproximativ 5 minute și borșul este gata.
Borșul se servește cu pâine pe vatră, pâine de casă sau mămăligă rece.
Poftă mare!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor