Este o rețeta foarte ușor de pregătit , sănătoasă și bogată în nutrienți, însă săracă în calorii – așadar reprezintă o bună opțiune și pentru persoanele aflate la dietă de slăbire.
Loboda este bogată în vitamine și minerale, fibre și antioxidanți, fiind recomandată a fi consumată atât în sezon, cât și în orice perioadă a anului. Pentru conservare, frunzele de lobodă pot fi uscate sau tocate și păstrate la congelator.
Pentru prepararea acestei rețete vom avea nevoie de :
Înainte de toate, punem pe foc o oală cu 4-4,5 litri de apă. Adăugăm întâi ceapa, morcovul, orezul și ardeiul.
Lăsăm să fiarbă la foc mic-mediu (100-120 de grade), iar când orezul începe să se umfle adăugăm roșiile și așteptăm încă 20 minute. Mai departe punem borșul și o linguriță de sare, iar după 10 minute adăugăm loboda și leușteanul. Mai lăsăm aproximativ 5 minute și borșul este gata.
Borșul se servește cu pâine pe vatră, pâine de casă sau mămăligă rece.
Poftă mare!