Supa crema de ciuperci

Ingrediente:
- 500 gr ciuperci proaspete
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 5 linguri de ulei
- Jumatate de paine
- 4 linguri de margarina
- O legatura de patrunjel
- Apa
- Crutoane
- Verdeata
- Sare
- Piper

Mod de preparare

Se curata, se spala si apoi se fierb ciupercile in apa cu sare. Se lasa un sfert de ora, se scurg pe sita, se lasa sa se raceasca si apoi se toaca marunt. Se curata ceapa, se taie subtire si se inabusa impreuna cu ciupercile si doua linguri de ulei. In paralel, se curata cartofii si morcovii, se spala si se taie in cubulete mici. Cartofii si morcovii se inabusa in doua linguri de ulei si putina apa. Dupa ce sunt toate legumele gata, se scurg si se dau prin masina de tocat. Apoi le amestecam cu zeama ramasa de la ciuperci si uleiul ramas. Se adauga sare si piper. Se fierbe supa timp de 10 minute. Se serveste cu crutoane si verdeata tocata

Supa de cartofi


Ingrediente
- 500 g cartofi
- 4 morcovi
- o ceapa
- un pastarnac
- doua rosii
- o lingura de ulei
- patrunjel
- 3l apa

Mod de preparare


Ceapa si zarzavatul se curata, spala si taie marunt si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce au fiert se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, precum si o lingura de ulei. Cand se fierb cartofii se adauga rosiile curatate de pielite si taiate in felii.

Se mai lasa putin la fiert si inainte de a fi servit se adauga si putin patrunjel taiat marunt.


Sarmale de post

 

Ingrediente

- O varza murata mare
- 400 ml ulei
- 400 g orez
- 150 g bulion
- 250 g ceapa
- 1 kg rosii
- 150 g stafide
- sare
- piper


Mod de preparare

Se caleste ceapa intr-o tigaie cu ulei. Cand ceapa devine aurie, se adauga orezul, sarea, piperul, bulionul si stafidele. Se foloseste aceasta compozitie pentru umplerea sarmalelor.
Sarmalele se aseaza intr-o cratita alternand cu rosii taiate rondele. Peste acestea se pune apa, uleiul ramas si putin bulion.

Se dau la cuptor aproximativ doua ore.

 

 

 

Cartofi cu ceapa la cuptor

 

Ingrediente: